FITNESS @ Jupiter health planet

• Uw begeleiding is in handen van masters (licentiaten) in de kinesitherapie en in L.O.

• De eerste twee trainingen zijn telkens op afspraak.

• Tijdens de eerste afspraak stellen we uw huidige gezondheidsprofiel op (lengte, gewicht, vetpercentage,….). We bepalen uw hartslagzones met een conditietest.

• Alle testen worden na afloop samen met u besproken, op basis van vragen naar eventuele medische factoren, uw doelstellingen en uw tijdsbesteding, ….

• Tijdens de tweede afspraak werkt u uw persoonlijk programma af onder begeleiding van onze trainers. Hierbij houden we rekening met uw persoonlijke wensen, gezondheidsprofiel en huidige conditie!

• Op regelmatige tijdstippen maken wij een nieuwe afspraak om uw vorderingen te meten en, indien nodig, uw trainingsschema aan te passen. Heeft u vragen of problemen met uw trainingsschema, dan kan u steeds terecht bij een van de begeleiders. Dit alles is inbegrepen in de prijs van uw abonnement.

• Wilt u op korte of middellange termijn naar een welbepaald doel toewerken, waarvoor intensievere begeleiding wenselijk of noodzakelijk is, kunt u een personal trainer vragen. Hiervoor wordt uiteraard een meerprijs gevraagd.

We hebben de nieuwste specifieke apparatuur waarmee we o. a. sprongkracht, startsnelheid, explosiviteit, ….  meten en zo uw progressie kunnen evalueren.

Nieuw: iFit Live loopbanden met groot scherm

Met dit systeem kunt u gericht trainen voor een marathon of uw eigen favoriete route aan de andere kant van de wereld lopen. Teken uw route uit op Google Maps en zie hoe de helling van de loopband zich aan het terrein aanpast. Intussen worden de beelden van de ingegeven route via sateliet op een groot scherm geprojecteerd. Jupiter Health Planet is op dit moment het enige centrum ter wereld waar dit gebeurt op een groot scherm. U kunt ook een route downloaden die iemand anders heeft bedacht: op iFit Live vindt u een hele community van sporters die routes ontwerpen, tips geven en zelfs wedstrijden met elkaar houden. U kunt dit toestel instellen op maximale vetverbranding, uithouding, enz.

UNIEK
IN DE

WERELD

Met de officiële Tour de France Training bikes heeft u het gevoel dat u buiten bent. Plan uw route waar dan ook in de wereld, de iFit Live-technologie van Google Maps zal automatisch de kaart naar uw console downloaden en projecteren op een groot scherm (ook dit is uniek in de wereld!). Wat u ziet is precies wat u voelt: heuvels en bergen, vlaktes en dalingen! Deze fiets past zich automatisch aan de ingevoerde route aan: de beklimming van de Col du Galibier, de Mont Ventoux, de muur van Geraardsbergen,…. het kan voortaan op elk ogenblik bij Jupiter! U kunt zelfs een wedstrijdje houden tegen een vriend in het buitenland, en zelfs op

verschillende tijdstippen!

Nieuw & uniek! Tour de France Training Bikes met groot scherm

UNIEK
IN DE

WERELD

Ook nieuw: Tomahawk Spinning Fietsen

Jupiter heeft de allernieuwste spinningfietsen die voorzien zijn van watt- en hartslagmeter waarbij uw trainingszone door middel van een kleur wordt weergegeven. Met de gratis app kan u alles aanpassen. De trainingsroute wordt geprojecteerd op een groot scherm zodat u een realistisch buitengevoel beleeft. Ook spinning voor beginners!

Vibratietraining op de trilplaat: doeltreffend voor elke spier in je lichaam.

Bij vibratietraining, een ophefmakende ontwikkeling in zowel de sport- als de medische wereld, train je met een Body Coach: een volwaardig professioneel trainingstoestel op basis van mechanische trillingen.

De Body Coach is voorzien van een trilplaat

die mechanisch trilt tegen een welbepaalde snelheid, te weten 30 à 50 hertz. Daardoor wordt een rekreflex in de spier opgewekt en is het trainingseffect opmerkelijk groter dan bij een klassieke training.

Via verschillende houdingen train je met de Body Coach nagenoeg elke spier in je lichaam.

Triltraining bestaat al 20 jaar en werd voor het eerst toegepast bij astronauten. Door gebruik te maken van trillingen, herwonnen ze in korte tijd terug aan kracht na een lang verblijf in de ruimte. Body Coach training kan zowel worden aangewend voor versteviging en figuurcorrectie, krachttraining en stretching, als voor revalidatie of preventie van kwetsuren, of ook nog voor behandeling van cellulitis, osteoporose, rugklachten, e.a.

Vibratietraining is bovendien gevarieerd en toegankelijk voor elke fysieke konditie en neemt vooral weinig tijd in beslag. Met de Body Coach reduceer je moeiteloos een allround training van meer dan een uur tot 20 minuten.

Jupiter Health Planet Doggeweg 87 1930 Zaventem  tel 02 725 64 44  mail info@jupiterhealthplanet.be

FR

NL

ENG