GROEPSLESSEN @ JUPITER HEALTH PLANET

 

 

 

 

Zie onderaan voor meer info over deze groepslessen. Om te printen, klik de button rechts onderaan op de lessenrooster.

PRINT

 • BBB

  BBB is een op de buik, billen en benen gerichte spierversterkende training die in een relatief korte tijd voor resultaat kan zorgen. Door de dynamiek van de specifieke spierversterkende oefeningen wordt de spieropbouw en de vetverbranding verhoogd, zodat het lichaam krachtiger, slanker en beter in balans komt.

 • BODYSHAPE

  Bodyshape zorgt voor een strakker en beter gevormd lichaam door middel van spierversterkende oefeningen in combinatie met cardio (calorieverbranding).  Een populaire en effectieve training voor buik, billen, benen en bovenlichaam op leuke en motiverende muziek.

 • BEACH BODY

  Bij de oefeningen van de Prepare Fase staan een goede warming up en dynamische activatie centraal. Nieuw in deze training zijn de supersets.
  De combinatie van twee verschillende oefeningen zal ervoor zorgen dat je:
  • meer spiergroepen gaat activeren  
  • meer calorieën gaat verbranden  
  • vlugger het gewenste resultaat gaat behalen.
  In deze challenge daag je jezelf maximaal uit.

 • BODY POWER

  Body Power is de originele barbell-les met spierversterkende oefeningen voor je hele lichaam. Tijdens deze 60 minuten durende workout worden meerdere spiergroepen aangepakt met een selectie van technieken uit de krachtzaal, zoals squats, presses, lifts en curls. Fantastische muziek, gediplomeerde instructeurs en jouw eigen gewichtskeuze leveren de resultaten op waar jij naar streeft … en snel!

 • CARDIOBLAST

  Cardioblast bereidt de deelnemers voor op een verscheidenheid aan sportdisciplines. Deze trainingsvorm biedt een onbeperkte variatie aan oefeningen en oefenvormen voor het verbeteren van kracht, vermogen, snelheid, precisie, evenwicht,  uithouding en weerstand

 • DANSLES VOOR PARKINSONPATIËNTEN – COME TO DANCE

  Kinesiphilia maakt deel uit van “Fit you mind”, de eerste vzw die een professionele begeleiding aanbiedt. Doelstelling: het dansen als aanvullende therapie te bevorderen en te evalueren voor Parkinsonpatiënten. De cursus wordt gegeven
  in Jupiter Health Planet, Doggeweg 87 te Zaventem. 
  Info: Jenny Dekker via 0478 61 57 28.

  Met de steun van

 • DO-IN YOGA

  Do-In is een oosterse bewegingsleer met als doel om door middel van oefeningen
  gezondheid en vitaliteit te bevorderen. Je lichaam en geest worden krachtiger.
  Do-In kan vrij vertaald worden met "stroming van energie' en is gericht op het in balans brengen van Ki (=levensenergie) en het versterken van het fysieke middelpunt van je lichaam: je hara. Het Japanse woord hara staat voor buik én persoonlijkheid.

 • HATHA-YOGA

  Hatha-yoga is een fysieke yogavariant gericht op de beoefening van lichaamshoudingen (asana's), ademhalingstechnieken (pranayama) en ontspanning. In het Westen is hatha-yoga vooral een middel om te onthaasten of stress te verminderen en zo harmonie in het leven terug te vinden. Daarnaast wordt aan de technieken ook een gunstig effect toegeschreven op het zenuwstelsel, de klieren en andere belangrijke organen en treedt er in het algemeen een versoepeling van het lichaam op. Het doel van hatha-yoga is in het Westen daarom vooral het bevorderen van de gezondheid en het welbevinden.

 • INDOOR CYCLING LIVE

  Indoor Cycling Live is een workout waarbij je fietst op het ritme van krachtige muziek. Neem het samen met je inspirerende coach op tegen het terrein en laat je leiden door heuvels, over vlaktes, over bergtoppen, door tijdritten en intervaltraining.
  Deze lessen worden gegeven door gediplomeerde lesgevers, waarbij elke les een thema, een concreet doel heeft. Ontdek je innerlijke atleet - bereik je endorfinetop door te zweten en calorieën te verbranden.

 • HIGH INTENSITY INTERVAL TRAINING (HIIT)

  High Intensity Interval Training (HIIT), is een trainingsvorm waarbij vooral het cardiovasculaire systeem getraind wordt.
  HIIT training is gebaseerd op kortdurende high intensity intervaloefeningen (exercise intervals), afgewisseld met kortdurende pauzes van actief herstel of volledige rust. Het doel van high intensity training is om herhaaldelijk het fysiologische systeem (het cardiovasculaire systeem) te trainen, dat ook gebruikt wordt bij specifieke duurinspanningen. Van rustige cardiotraining wordt gedacht dat je hiermee gewicht verliest, doordat je veel vet verbrandt tijdens inspanningen op een lage intensiteit. High Intensity Interval Training is precies het tegenovergestelde. Het is een efficiënte training als je vet wilt verbranden, in vergelijking met langdurende duurtraining.
  1 à 2x in de week HIIT training kan je fitness naar een heel nieuw niveau brengen… in minder tijd.

 • INDOOR CYCLING VIRTUAL

  Indoor Cycling Virtual is deels vergelijkbaar met Indoor Cycling Live, enkel hierbij zijn de lessen voorgeprogrammeerd, en worden de intensiteit en de verschillende trainingszones weergegeven door middel van een kleur. Dankzij deze kleurenaanduiding garanderen we progressie volgens uw persoonlijke conditie, ook al is deze conditie momenteel zwak, goed of uitstekend!

 • MARTIAL DEFENCE CONTROL

  Tijdens de lessen Martial Defence Control leer je meerdere martiale technieken aan in een goede sfeer met de nadruk op algemene zelfbeheersing, techniek, coördinatie, oriëntatie, rendement, …zowel voor beginners als gevorderden! (Geen specifieke kledij nodig.)

 • PILATES

  Pilates is een vorm van lichaamsoefeningen met controle vanuit je buik –en bekkengebied waarbij je je hele lichaam verstevigt. Controle en correcte uitvoering staan centraal: de ademhaling en het bewustzijn om de juiste spieren te laten werken, vormen de basis van iedere oefening. Als resultaat bekom je langere spieren en soepelere gewrichten plus een sterker, in balans gebracht lichaam.

 • SPORTS AEROBICS / KIDS DANCE / CLIPDANCE

  Op het ritme van  muziek leren kinderen pasjes, dansjes, coördinatie in een zeer gezonde positieve sfeer. Om de jeugd te stimuleren geeft Jupiter 50% korting aan alle kinderen!

 • START TO SPIN

  Start to Spin is vooral gericht op beginners met als doel na 3 à 4 lessen makkelijker
  te kunnen instappen in de lessen INDOOR CYCLING LIVE & VIRTUAL.
  Dankzij de geavanceerde technologie van onze fietsen train je op je eigen niveau
  op basis van je huidige, actuele conditie.
  Tijdens deze lessenreeks leren we je o.a.
  • de juiste fietsinstellingen zoals zadelhoogte & stuurhoogte
  • de verschillende houdingen en technieken
  • het gebruik van de hartslagmeter
  - de correcte instellingen van de wattagemeter
  • de informatie van de verschillende trainingszones.
  Tijdens de eerste les bepalen we van elke deelnemer de persoonlijke referentiewaarde
  zodat de fiets ingesteld is voor je huidige conditie.
  Na 5 à 6 weken (of als je conditie verbeterd is), kunnen we opnieuw
  de persoonlijke referentiewaarde bepalen waardoor je exact je vooruitgang meet.

 • START2KICK

  Met Start2Kick leert u oosterse gevechtstechnieken aan in een aangename sfeer. Deze cardiofitness combineert verschillende disciplines zoals muay Thai en boksen. Deze workout is zowel voor beginners als voor gevorderden, dames en heren!

 • VINYASA YOGA

  Vinyasa Yoga is een vloeiende dynamische yogastijl, ook wel flow yoga genoemd waarbij de houdingen geleidelijk en soepel in elkaar overgaan.
  De letterlijke betekenis van Vinyasa is ‘adem-gesynchroniseerde beweging’. Iedere les bestaat uit een creative flow van yogahoudingen om lichaam en geest te versterken. Ook geschikt voor de sportieve beginner.

 • ZUMBA-SALSA

  Zumba-Salsa is een fitnessprogramma gebaseerd op de Latijnse ritmes van cumba, salsa, merengue en sambamuziek. Traditionele fitnesspasjes werden aangepast aan de snellere pulse !!!